Wie zijn wij?

Ellen Stokvis

Mijn naam is Ellen Stokvis. Ik woon in Nijverdal met mijn man en ons zoontje.

Begin 2012 heb ik de studie psychomotorische therapie en bewegingsagogie afgerond aan de hogeschool Windesheim te Zwolle.

De afgelopen paar jaar heb ik als psychomotorisch therapeut in een fysiotherapiepraktijk in Nijverdal gewerkt. Daar behandelde ik voornamelijk kinderen, zowel individueel als in groepen. In 2020 ben ik daarmee gestopt om te groeien met BAM.

Sinds mijn studie ben ik werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. Ik werkte met mensen die een licht verstandelijke beperking hebben, vaak in combinatie met psychische problemen. Begin 2021 ben ik daarmee gestopt, zodat ik me fulltime kan richten op onze praktijk.

In 2017 ben ik gestart met BAM en in 2018 is Jolise er bij gekomen.  Sindsdien zijn we blijven ontwikkelen en doorgroeien.  We vinden het belangrijk dat de lijntjes kort zijn met familie, school/werk of andere instanties. We bieden zorg op maat, waardoor we ook op scholen komen.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich vertrouwd voelen in de zaal, zodat ze zich openstellen en kunnen leren.  Ze kunnen op een veilige manier oefenen met ander gedrag of leren wat hun lichaamssignalen zijn en hiernaar handelen.

Jolise Brinks

Mijn naam is Jolise Brinks. Ik woon in Nijverdal, samen met mijn man en 2 kinderen.

In januari 2011 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut en daarna ben ik tot 2021 werkzaam geweest op de psychiatrie afdeling in het ziekenhuis van Almelo waar ik met heel diverse doelgroepen heb gewerkt.

In 2018 heb ik mij bij Ellen aangesloten bij BAM om samen de praktijk verder te laten groeien. Het werken in de 1e lijn spreekt mij enorm aan; de lijntjes zijn kort en ook hierin kunnen we goed multidisciplinair werken, iets wat ik heel belangrijk vind.

Het laagdrempelige contact wat wij hebben met ouders, school of andere instanties maakt het werken enorm plezierig en concreet.

Als therapeut heb ik de missie om bewegen als middel in te zetten én met plezier te werken aan dingen die juist als lastig worden ervaren. Bewegen en ons lichaam vertellen ons zo ontzettend veel; als ik daar iets van kan doorgeven wat de ander in zijn / haar kracht zet, dan word ik daar heel blij van.

Zelf mag ik naast het werken en ons gezin, graag hardlopen en ook dit zetten we binnen de praktijk in als therapeutisch middel.

Rolf Nijboer

Mijn naam is Rolf Nijboer. Sinds Januari 2021 werk ik 1 dag in de week voor BAM.

Ik woon in Dalfsen samen met mijn vriendin en twee jonge kinderen. Ik houd van reizen en sporten. Ik heb jarenlang gevoetbald en ben nu een fanatieke hardloper. In mijn werk vind ik het leuk om wat met hardlopen te doen, maar ook kickboksen is een sport die ik graag binnen mijn werk als psychomotorisch therapeut gebruik.

Ik hoop bij BAM veel kinderen en/of volwassenen te kunnen gaan helpen door samen in de zaal op een bewegende manier aan de slag te gaan met opdrachten en activiteiten. We gebruiken het ’’bewegen als middel (BAM)’’ om van te kunnen en mogen leren in de zaal. Ik vindt het heel waardevol om op deze manier samen met jou te ontdekken waar je goed in bent of wat je nog zou willen en kunnen leren. Tot in de zaal!

Chantal van Vliet

Mijn naam is Chantal van Vliet en samen met mijn vriend en onze kinderen wonen wij in Vroomshoop.

In 2015 ben ik afgestudeerd als Psychomotorisch therapeut en werkzaam binnen de volwassen Psychiatrie bij Dimence in Zwolle. De afgelopen jaren heb ik hier veel mogen leren en ervaren.

Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk, maar het werken met kinderen en jeugd mis ik enorm. Toen ik binnen BAM mee mocht kijken en werken werd ik direct enthousiast.
Ik ben daarom ook blij dat ik het team mag komen versterken.

Ik hoop bij BAM kinderen en jongeren te mogen helpen bij het leren en ontdekken door te doen en te ervaren. Dit zodat zij hun gevoelens, gedachtes en de uiting hiervan leren herkennen. Dit doen we in een zaal door gebruik te maken van verschillende spellen en bewegingsvormen. Het uiteindelijke doel is dat het oefenen van situaties helpt bij de moeilijkheden die zij ervaren.