Outdoor PMT

Outdoor PMT is een vorm van therapie die zich richt op het bevorderen van de emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling van de cliënt, door middel van activiteiten in de natuurlijke omgeving. Deze vorm van therapie combineert de voordelen van fysieke activiteit in de buitenlucht met psychomotorische interventies, zoals bewegingsoefeningen, sport en avontuurlijke activiteiten.

Buiten valt er zoveel te beleven, ervaren en ontdekken, dat er vanzelf ruimte ontstaat om te leren en tot nieuwe inzichten te komen. Dit kan gaan over hoe je omgaat met problemen maar ook hoe je dit op een andere manier kunt oplossen en de uitdagingen die op je pad komen kan hanteren.     

Bij outdoor PMT kan er gedacht worden aan kajakken, suppen, vuur maken, mountainbiken of andere activiteiten in de natuur. De volgende hulpvragen kunnen aan bod komen:

  • Het vergroten van zelfvertrouwen
  • Het verminderen van angst of stress
  • Het bevorderen van zelfinzicht en zelfregulatie
  • Het leren hulp vragen
  • Vergroten van sociale vaardigheden, leren samenwerken en overleggen

De outdoor PMT is uitermate geschikt voor kinderen en jongeren die graag in een buitenomgeving zijn (of dit meer zouden willen) en op een uitdagende manier willen werken aan hun hulpvragen. Outdoor PMT is vanaf 8 jaar, zwemdiploma is vereist. Er is een samenwerking met Jafit Hellendoorn.